ÜNİVERSİTE TERCİHİ ve MESLEK BİLİNCİ

Please follow and like us:

yeterli seviyede mesleki eğitimden yoksun kişilerin yapacakları alan tercihleri hayatı ıskalayacaktır.

bir insan mesleki hayatını on yaşından itibaren kademe kademe şekillendirmeli. yoksa iyi test çözüp meslek sahibi olunmuyor.

beklediğim sıra gelmedi.tüh tüh! kardeşim bu sıra senin ölçün değil, sadece hızlı test çözme kapasitenin ürünü.kabiliyetlerine güven.

ille şu şehir ille şu üniversite olsun. bu şartlanmışlıkları boş ver. talebe adam her yerden her şeye bugün ki imkanlarla ulaşabilir

önemli olan hayatı okuyabiliyor musun? talebe olabiliyor musun? ihtiyaçların için bedel ödemeye hazır mısın? hedefe giden yolu tanıyor musun?

tercih demek; meslek demektir, önümdeki hayat yolumuz demektir. sınava hazırlanmaktan da bir bölüm okumaktan da daha zor olanı tercih yapmaktır.

altın tercih = meslek bilinci

üniversitelerin öğrenci aradığını gördükçe seviniyoruz. fakat en hızlı test çözeni arıyorlar, bunun yanına başka özelliklerde eklenmeli.

mesela lisede kaç proje yapmış, tercih edeceği alanla ilgili alt yapısı var mı.

mesela bilgisayar mühendisliğine öğrenci alacak olsam. pardus yaz kampına giden, pardus geliştiricisi öğrencilere öncelik verirdim.

meslek lisesinde okurken özgün buluş yapan, arge çalışması gerçekleştiren öğrencilere mühendisliklerde yer açardım.

biz ne yapıyoruz. en hızlı test çözeni mühendis yapıyoruz. sonrada neden imza adamından öte adam yetişmiyor diyoruz. baştan kaybediyoruz.

öyle yetenekli gençler var ki bir iki saat eğitimle harikalar oluşturabiliyorlar.öğrenme meraktan ve en geniş bakış açısıyla ortamı hızlı okuyabilmeden ibarettir.

sanayide çalışan yetenekli bir gencin daha iyi bir işe girmesi de benim işim.

mesleki bilinci oluşturup doğru tercihe katkı sağlamakta bizim işimiz.

işveren kaliteli adamdan anlamıyorsa, çalışanına değer vermiyorsa iyi adam bulamıyorum diye ağlanmaya hakkı yok. cümle de işveren yerine üniversite de yazabiliriz.

insanları özel sektörden soğutan kalitesiz ve paragöz işverenler. kazandığı halde paylaşmayı bilmeyenler. bugün özel sektör maaşlarını ve çalışma saatini duyan memurluk hayali kurmaya başlıyor.

girişimci olmak çok farklı bir şey.eğitimle kazanılabilecek bir yetenek de değil gibi. çevre, kültür, yaşam tarzı, hayata bakış, kabiliyetler… bazıları girişir ama sonuç alamaz, bazıları girişir ve istediğini elde eder. yani kimi zaman yollar açılır kimi zaman yollar kapanır.

hayatta denemeden havlu atmayanlar her zaman başarılı olabilirler. elden gelenin en iyisini ortaya koymak gerekiyor. hayatı okumanın yolu var! önce kendimiz hayatı okuma gayretinde olacağız ve mümkün olduğunca hayatı iyi okuyanlardan ilham alacağız.

Yer işareti koy Kalıcı Bağlantı.

Bir cevap yazın