2012 ERP DEĞERLENDİRMESİ : IAS

Please follow and like us:

ERPUZMANI.com ailesinin gelenek haline getirdiği yıllık değerlendirme toplantılarının ilk konuğu IAS Türkiye Genel Müdürü Sayın Behiç Ferhatoğlu oldu, grubumuz adına katkılarından dolayı Behiç Bey’e teşekkür ediyoruz. ERPUZMANI.com ekibi özgün çizgisini koruyarak kurumsal çözümlerin nabzını tutmaya devam ediyor.


IAS’nin 2011 yılı değerlendirmesi;

2011 yılı verilerine baktığımızda IAS’nin % 50 gibi bir büyüme yakaladığını söyleyebilirim. Gerek satış anlamında gerekse ciro bazında 2011 yılı hedeflerimizi gerçekleştirmiş hatta bu hedeflerin üzerine çıkmış bulunuyoruz. 2011 yılı içerisinde toplam 56 yeni projeye imza attık ve Türkiye’deki müşteri sayımızı 300’lerin üzerine çıkartmış olduk.  Bu veriler bizlere, CANIAS ERP’nin Türkiye’de en çok tercih edilen ERP yazılımlarından biri olduğunu gösterdi. Bu yeni projeler sayesinde her geçen gün müşteri portföyümüzü genişletiyoruz. Şu an itibariyle başta Ambalaj,  Makine, Tekstil, Otomotiv, Madencilik ve Gıda olmak üzere çok farklı sektörlerde faaliyetlerimizi yürütmekteyiz.

IAS olarak; ana ürünümüz CANIAS ERP’nin yanı sıra, CANIAS KOBI ERP ve Sektörel Çözümlerimizle büyükten küçüğe her türlü firmaya uygun çözümler üretebilen bir ERP firması haline geldik. Kiralama seçeneklerimizle bulut bilişim ve SAAS dünyasında işlerini yürütmek isteyen firmalara etkin çözümler sunuyoruz. Sizlerin de bildiğiniz gibi Türkiye’de ERP pazarı oldukça dar. Fakat günümüz dünyasında ayakta kalabilmek ve rekabetçi olabilmek için işletmenizin atik olması ve tüm gelişmelere hızlı cevap verebiliyor olması gerekiyor. İnsan vücudundaki sinir ağlarına benzetebileceğimiz ERP’nin vazgeçilmez olması biraz da bundan kaynaklanıyor. Gerek verdiğimiz ücretsiz eğitimler, gerek sunduğumuz A’dan Z’ye çözümler sayesinde ERP pazarının bilinçli bir şekilde büyümesine gayret ediyoruz ve her geçen gün bu konuda daha da başarılı adımlar atıyoruz. 2011 yılı bu anlamda da bizim için katma değeri yüksek bir yıl oldu diyebiliriz.

IAS’nin 2012 yılı beklentileri;

2012 yılında da hız kesmeden satış, danışmanlık ve eğitim faaliyetlerimize devam ediyor olacağız. Yakaladığımız bu büyüme ivmesini daha da yukarılara çekerek öncelikle ERP sektöründeki pazar payımızı artırmayı hedeflediğimizi söyleyebilirim. Bunun yanı sıra müşterilerimiz için,  ölçeklenebilir alternatifler oluşturma amacıyla başladığımız sektörel çözümler konusunda, 2012 yılında daha proaktif olmayı planlıyoruz. Hali hazırda 10’u aşkın sektörel çözümü müşterilerimize sunarken bu yıl içerisinde bu sayıyı 15’in üzerine çıkararak müşterilerimizin,  hem zamandan hem de maliyetten ciddi oranda tasarruf etmelerini sağlayacağız.

IAS’nin büyümesiyle paralel olarak kadromuzu da ciddi anlamda büyütüyoruz. 2012 yılı sonuna kadar Çözüm Ortaklarımızla beraber kadrolarımızı %50 oranında artırma planımızın birinci kısmını hayata geçirdik ve önümüzdeki aylarda da bu doğrultuda büyüyor olacağız.

Gerek düzenleyeceğimiz seminer ve eğitimler, gerek üniversitelerle olan iş birliklerimiz gerekse sosyal sorumluluk projelerimizle 2012 yılında pazarlama anlamında da daha aktif bir yıl geçirmek istiyoruz.

IAS’nin 2012 arge faaliyetleri;

Sizlerin de bildiği gibi ERP yazılımları yaşayan sistemlerdir. Bu nedenle gerek müşterilerden gelen farklı talepler gerekse ülke genelinde yaşanan ekonomik ve sosyal değişimler sebebiyle sürekli geliştirilmeleri gerekmektedir. Bunun en yakın örneği olarak ilerleyen günlerde Türk Ticaret Kanunu’nda yapılan değişikliklerin hayata geçirilecek olmasını gösterebiliriz.

1 Temmuz 2012’de başlamak üzere, yaklaşık 56 yıldan sonra halen yürürlükte olan 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu yerini, 6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu’na bırakıyor olacak.

IAS olarak kanunun yürürlüğe girmesinde önce programı hazır hale getirmek üzere, gerekli çalışmalara kanunun kabul edildiği tarih itibariyle başladık ve yayınlanmasını beklediğimiz yardımcı mevzuata ilişkin tüm olasılıkları göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı 2012 yılı içerisinde de devam ettiriyor olacağız. Müşterilerimizin bu geçişi kolaylıkla aşmalarını sağlamayı planlıyoruz.

2011 yılında çıkartmış olduğumuz 6.03 versiyonumuz da bu yıl içerisinde eklenecek olan pek çok yenilik ile daha da zenginleşecek. Özellikle mobil çözümler tarafında yeni ürünler ile müşterilerimizi şaşırtacağımızı tahmin ediyoruz.  

IAS’nin 2012 için planlanan etkinlikleri,

IAS olarak kendi bünyemizde, ayda en az iki kere olmak üzere ücretsiz seminer ve eğitimler düzenliyoruz. 2012 yılında bu etkinliklerin sayısını artırmak gibi bir hedefimiz var. Bunun yanı sıra üniversitelerde ERP anlamında düzenlenecek olan bir çok eğitim ve sempozyumda da yer alıyor olacağız.

Başta İstanbul ve İzmir olmak üzere belirlediğimiz bazı illerde, 2011 yılında piyasaya sunduğumuz CANIAS ERP Sektörel Çözümleri ile ilgili tanıtım günleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Buna ek olarak bazı sektörel fuarlarda da yer almamız oldukça muhtemel gözüküyor.

IAS ailesi olarak 2012 yılında güzel bir sosyal sorumluluk projesine de imza atıyor olacağız.

Daha fazla bilgi için : http://www.ias.com.tr/

Etiket(ler): , .Yer işareti koy Kalıcı Bağlantı.

Bir cevap yazın