KKP (ERP) Yazılım Türleri

Please follow and like us:


Şirketlerin çeşitli iş süreçlerini kolaylaştırmak için tasarlanmış ERP yazılımlarının birçok farklı türleri vardır. ERP yazılım özellikleri bir satıcıdan diğerine bir çok değişikliğe uğrara, hatta her çözümün daha iyi olduğu bir alan vardır. Fakat en temel modülleri aynı kalmaktadır, temel mantık aynıdır. İş esas itibariyle ekonomik ve sürdürülebilir çözüm ürete bilme kabiliyetidir. Çoğu ERP sistemleri; tedarik zinciri yazılımı, üretim yazılımı, finansal yönetim yazılımı, proje yönetimi yazılımı ve insan kaynakları yönetimi, müşteri yönetimi yazılımı… vb kısımları içerir. İşimize göre bu süreçlerin bütününü veya bir kısmını kullanabiliriz.

Başlıklara daha bir çok kısmi çözüm eklenebilir. Biz bu yazıda ilk akla gelenleri ifade etmeye çalıştık. Teknoloji hızlı bir şekilde değişim ve dönüşüm yaşıyor. Artık ipad ile şirketimizi yönetmek mümkün. Bu nedenle yeni sistem kuracaklar bu imkanları sunacak yazılımları tercih etmeli, eski çözümler kullananlarda ellerindeki birikimi daha güncel çözümlerle desteklemelidir.

ERP yazılımları işletmelerin sorunsuz çalışmasını sağlamak için yapılır. Seçim aşamasında bize uygun çözümü bulabilmek için iyi araştırma yapmalı ve tarafsız danışmanlardan faydalanmalıyız. KKP çözümlerini karşılaştırarak kendimize uygun projeyi seçebiliriz. Bu zor süreçte tüm işletmelere başarılar dileriz.

Tedarik Zinciri Yönetimi

Tedarik zinciri yazılımı; tedarikçiler, üretim tesisleri ve hatta depolama tesisleri için kullanılabilir. Bir işletmenin tüm ağını yönetmek, dağıtım stratejisi düzene sokmak, bir merkezden yönetilen lojistik hatalarını azaltmaya yardımcı olmak için tasarlanmış bir ERP modülüdür. Tedarik zinciri yazılımı genellikle stok, sipariş yönetimi, tedarik, lojistik, tedarik zinciri, iade yönetimi ve teşvik yönetimi vb modülleri içerir.

Üretim Yönetimi

Üretim yazılımı , şirketlerin baştan sona bir ürün tasarlama ve inşa süreçlerini iyileştirmeye yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bir firmanın imalat yazılım modülleri; ürün tasarımı yapılandırma işlemlerini ve ürün bileşenleri izlemek ve yönetmek, sistemi otomatikleştirmek, üretimi planlamak, üretim süreçleri hızlandırmak, üretilen ürünlerin genel kalitesini artırmak için yardımcı olacak araçları içerir.

Finansal Yönetimi

Mali yönetim yazılımları şirketleri yönetmek, finansal süreçlerin verimliliğini artırmak ve bu süreçlere yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Mali yönetim yazılımı; şirketlerin finansal süreçlerin yönetmenize yardımcı olmak, borç-alacak hesaplarını yönetmek, genel muhasebe, nakit yönetimi gibi araçlar içerir.

Proje Yönetimi

Proje yönetimi yazılımı şirketlerin projelerini daha verimli yönetmesine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Proje yönetimi yazılımı; rutin maliyet, fatura, zaman ve gider yönetimi ve etkinlik yönetimi gibi araçlar içerir. Birçok proje yönetimi doğrudan erişebilmek için atölye üretimi ve yönetim bağlantısı özellikleri de içermelidir.

İnsan Kaynakları Yönetimi

İnsan kaynakları yönetimi yazılımları; insan kaynakları seçiminde pahalı hataları ve yanlış seçim riskini azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca tekrarlayan evrak işlemlerini ortadan kaldırarak verimliliği artırmak için tasarlanmıştır. İnsan kaynakları yönetimi ERP çözümleri genellikle; bordro işlemleri, eğitim, zaman ve devam yönetimi gibi işletmemizin yönetimine yardımcı olacak araçları içerir.

Müşteri İlişkileri Yönetimi

Müşteri ilişkileri yönetimi yazılımları; günümüzün katlanarak çoğalan müşteri profilini doğru ve ekonomik yönetmemizi sağlar. İşletmemizin yaptığı işlerin geri dönütünü de ancak bu sayede alabiliriz. İşletmemiz için ikinci bir kalite kontrol ünitesidir, diyebiliriz. Gelecekte pazarımızı doğru yönetmek, müşteri memnuniyetini sağlamak, etkili kampanya faaliyetleri düzenlemek gibi bir çok konuda işletmemize yardımcı olacak araçları içerir.

Sosyal Medya Yönetimi

Eskiden gerçek hayattaki imajımız işletmemiz için yeterli olabiliyordu, bugün herkes biliyor ki sanal ortamda oluşan şirket imajımız sokakta oluşandan çok daha önemlidir. Sokaktaki unutulabilir ancak internet ortamında yazılmış bir kelime yıllar sonra karşımıza çıkabilir. İşte bu nedenle artık sosyal medya yönetimi gibi araçlara daha çok ihtiyacımız var.

Etiket(ler): .Yer işareti koy Kalıcı Bağlantı.

Bir cevap yazın