PARDUS KURUMSAL

Please follow and like us:

Ülkemizde teknoloji alanında güzel gelişmeler oluyor, bu gelişmelerden en önemlisi bize göre “Pardus Projesi”dir. Pardus bu toprakların parsı ve geleceğimizin teminatıdır. Pardus artık kurumsal müşteri içinde çözümler üretiyor. Yeterli destek sağlanırsa genç yetenekler projelerini pardus üzerinden geliştirebilecek. Özellikle üniversite camiasına çok iş düşmektedir. İlgili bölümler işbirliği içinde Pardus Kurumsal üzerinden projeler geliştirmeli ve bunları aşama aşama reel sahada uygulamalıdır. Örnek olarak Bilgisayar Mühendisliği yazılım üzerine çalışırken, Endüstri Mühendisliği proje uygulaması üzerine çalışabilir. Ortak çalışma yapacak küçük işletmelerde sistem çalıştırılabilir. Küçük ücretler karşılığında bugün hala hiç yazılım kullanmayan firmalara verilebilir. Sistemin çalıştığı görüldükçe özel sektörde olaya dahil olacaktır ve böylece daha büyük projelere imza atılabilir.

Daha fazla bilgi için Pardus sitesini ziyaret edebilirsiniz. Biz konu ile ilgili tanıtım yazısını sizin için alıntıladık.

Kurumlarda Pardus

Pardus yola çıktığı 2003 yılından beri yaygın bir işletim sistemi ve sürdürülebilir bir organizasyon oluşturmak yanında üst düzeyde teknolojik inovasyonu temel hedefleri arasına alarak çalışmalarını bu yönde derinleştirdi. Pardus projesi, son güncel sürümü olan Pardus 2009 ile bir masaüstü kullanıcısının gereksinim duyacağı her türlü yazılım ihtiyacını içererek, hızlı, güvenli ve kararlı altyapısı ile kullanıcılar için özgür yazılımın kapılarını ardına kadar açmıştır.

Bir özgür yazılım geliştirmesi olarak Pardus, hem kullanım hem de ekonomi boyutunda büyük avantajlar sağlamaktadır. Bu bağlamda kurumsal kullanıcıların da gereksinimlerini hızla ve düşük geliştirme maliyetleri ile karşılamayı hedeflemekte ve ilk uygulamaları ile de başarılı sonuçlar elde etmektedir. 2005 yılı başından bu yana bireysel kullanıcılara yönelik sürümler yayımlamakta olan Pardus projesi, kurumsal kullanıcıların gereksinimlerini ön plana çıkaran yeni bir sürüm dizisi başlatarak ilk ürünü olan Pardus Kurumsal 2 ‘yi geliştirmektedir.

Kurumsal kullanıma yönelik ürünlerle öncelikli amaçlanan, Pardus göç, geliştirme, kurulum ve destek konularında doğrudan ya da iş ve çözüm ortakları eliyle hizmetler sunarak kurumların ve işletmelerin Pardus kullanmalarını kolaylaştırmak ve böylelikle Pardus etrafında şekillenmekte olan özgür yazılım ekosistemi de, yüksek katma değerli üretimi ile ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır.

Pardus Yeni Bir Ekosistem Oluşturuyor

Ülkemizde özgür yazılıma ve kullanımına bakış her ne kadar olumsuz olsa da, Pardus’un oluşturduğu ekosistem tüm kurumsal ve bireysel kullanıcılar için büyük avantajları da beraberinde getirmektedir. Kamu kesiminin Pardus ve özgür yazılıma geçmekte çekingen davranmasının temel sebeplerinden biri olarak, mevcut işlerini bu platformda yürütecek yazılımların hazır olmaması gösterilmektedir. TÜBİTAK BİLGEM, bu eksikliği ortadan kaldırmak için mevcut bilişim firmaları ile iş ve çözüm ortaklığı yoluna giderek, Pardus Göç Ortakları eliyle bir özgür yazılım ekosistemi oluşturma yolunu seçmiştir.

TÜBİTAK tarafından oluşturulmakta olunan bu ekosistem hem finans, sağlık, imalat gibi dikey pazarların ihtiyaçlarını hem de doküman yönetim sistemi, müşteri ilişkileri yönetimi, veri madenciliği ve iş zekası gibi jenerik gereksinimleri karşılayacak ürünler geliştirecek şekilde planlanmıştır. Bu sayede ulusal işletim sistemi Pardus üzerinde çalışan kurumsal yazılım çeşitliliği artacak ve dahası bu gelişme yüksek katma değerli üretim yoluyla yapılacaktır.

Sunulmakta olunan bu Pardus İş Çözümleri ile Pardus kullanım ve göç süreçleri hızlandırılmakta ve kurumlar Pardus’u tercih etmektedir. Sonuç olarak bu yaygınlaşan kullanım ile Pardus ekosistemi gelişecek, genişleyecek, güçlenecek ve giderek daha büyük tasarrufun kapıları da aralanacaktır. Pardus ekosisteminin kurulması ve güçlendirilmesi amacıyla yapılacak tanıtım, bilgilendirme ve işbirliği çalışmaları da DPT tarafından desteklenecektir.

Pardus Kurumsal 2

Pardus kurumsal çözüm ailesinin yeni üyesi Pardus Kurumsal 2, Pardus ekibi tarafından kurumsal kullanıcıların özel istek ve ihtiyaçları göz önüne alınarak geliştirilmiştir. Pardus Kurumsal 2, esnek ve özelleştirilebilir tasarımı sayesinde birbirinden farklı birçok kurumsal platformda başarıyla kullanılmaktadır. Geniş kullanıcı tabanına sahip, güvenliği ve kararlılığı birçok kez denenmiş Pardus masaüstü ve sunucu bileşenlerini taban alan Pardus Kurumsal 2, farklı büyüklük ve yapıdaki kurumların tüm ihtiyaçlarına cevap verebilmek için bir dizi yenilik ve Pardus Kurumsal üzerine inşa edilen bir dizi kurumsal çözüm de sürümün yenilikleri arasında yer almaktadır, bunlar özetle;

DVD tabanlı kurulum aracı: Pardus Kurumsal 2, tüm sunucu ve masaüstü istemci servislerini içeren tek bir DVD olarak yayınlanıyor. Yenilenen Pardus kurulum aracı YALI ile farklı görevler ve servisler için özelleştirilmiş kurulumların tek bir DVD ile ve otomatik olarak yapılabilmesi sağlanıyor. Yine yenilenen sürüm üretim servisleri aracılığıyla, kurumsal kullanıcıların kendi ihtiyaçlarına yönelik Kurulan ve Çalışan Pardus sürümleri ve kurtarma, yedekleme gibi özel amaçlı Pardus ürünleri hazırlamaları çok kolaylaşıyor.

Özelleştirilebilir Pardus teknolojileri: Pardus Kurumsal 2, gelişmiş yapılandırma araç ve altyapıları ile kurumsal projelere kolay ve hızlı bir şekilde entegre olarak kurumların ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilen çözümler sunuyor.

Gelişmiş yönetim ve bakım araçları: Pardus Kurumsal 2 ile birlikte yeni sürümü yayınlanacak olan Pardus Kurumsal Yönetim Arabirimi, Pardus sistemlerin yönetim ve işletme görevlerinin tek bir merkezden yapılmasını sağlayarak farklı istek ve ihtiyaçlara göre genişleyebilir bir merkezi yönetim altyapısı sunuyor.

Kurumsal yazılım seçkisi: Pardus Kurumsal 2, kurumsal masaüstü ve sunucu kullanıcıları için özelleştirilmiş bir yazılım yelpazesi sunuyor. Tüm Pardus Kurumsal ürünleri taban olarak “Pardus Kurumsal Deposu” nu kullanıyor. Güncelleme ve hata düzeltmelerde kararlılığı ve güvenliği ön planda tutarak, öngörülemeyen servis kesintisi ve zaman kayıplarını önlüyor, bakım ve işletim maliyetlerini düşürüyor.

Pardus Gömülü İnce İstemciler: Düşük toplam sahip olma maliyetleri ile göze çarpan ince istemciler, özel Pardus Kurumsal çözümleri ile daha yetenekli, daha hızlı ve daha sorunsuz işletilebiliyor.

Pardus Terminal Sunucu Sistemi: Pardus Kurumsal 2’nin terminal sunucu tabanlı kurulumlar için özel çözümleri, kurumsal projelerin hızla ve sorunsuz gerçekleşmesini sağlıyor, kurumlara özel olarak kolayca özelleştirilebiliyor.

Pardus Tabanlı Kriptolu USB Bellek: TÜBİTAK-BİLGEM tarafından tasarlanıp üretilen Kriptolu USB Bellek “SIR”, Pardus Kurumsal ile çevrimdışı çalışma desteği de sunuyor.

www.pardus.org.tr

Etiket(ler): .Yer işareti koy Kalıcı Bağlantı.

Bir cevap yazın