KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMEK için ERP

Please follow and like us:

ERPUZMANIEkonomik kriz ile yükselen maliyetler şirketleri her zamankinden daha fazla maliyetlerini azaltmak için çalışmaya zorluyor.
ERP (Enterprise Resource Planning Systems), şirketlerin öncelikli olarak işleyişlerini geliştirmek zorundadır. Kurumsal Kaynak Planlama Sistemleri ile tanışmamış olan şirketlerin bir an önce kademe kademe bu yazılımlara geçmesi, ERP ile daha önce tanışmış şirketlerin ellerinde mevcut olan kurumsal kaynak planlama sistemlerini maliyetleri düşürmek içi yükseltmeleri zorunludur.

Krizde şirketin durumunu koruyarak satış ve müşteri hizmetlerini yüksek düzeyde sürdürmesi önemlidir. Müşteri hizmetlerinin (CRM) etkili bir şekilde yönetilmesi mevcut potansiyelin korunmasına ve CRM kullanımıyla verilen hizmet kapasitesinin artmasıyla yeni müşteriler bulunmasına yardımcı olacaktır.

Dünya çapında yapılan bir araştırmada; iyileşme görülen beş önemli performans kriterine dikkat çekilmektedir:

ERP sistemlerinin uygulanması ile şirketlerin maliyetlerinde ciddi oranlarda azalmalar görülmektedir.

Araştırmaya göre şirket maliyetlerinde en iyi iyileşme aşağıdaki alanlarda olmuştur:

Operasyonel maliyetleri (% 20 indirim),
İdari maliyetler (% 25 azalma),
Zamanında teslimat (% 95 başarı oranı),
Stok seviyeleri (% 20 indirim)
Sipariş doğruluk (% 96 başarı oranı).

Araştırmanın bir diğer verisine göre ERP kullanan şirketlerin % 20’sinden daha fazlasında kurumsal yazılım uygulamasının son sürümüne yükseltme olasılığı vardı.

Ülkemiz şartları göz önüne alındığında ERP kullanan işletmelerin % 20’sinin yenileme yapması oldukça makul bir beklentidir. Ayrıca hala ciddi bir ERP süreci yaşamamış şirketlerin çokluğu düşünülürse ülkemizde ERP pazarının hızlı bir ivmeyle büyümesi çok şaşırtıcı olmayacaktır.

ERP pazarının büyümesinde KOBİ’ler belirleyici olacaktır. Bunun farkında olan büyük ERP Proje üreticileri bu ara pazarda daha fazla yer almak için yeni ürünler geliştirmektedir.

Artık proje kullanıcıları kendilerine akıl hocalığı yapmaya çalışan hantal yapılar yerine işini en pratik ve en sağlıklı şekilde kolaylaştıran sistemlere önem vermektedir.

Memnun müşteri her zaman yeni müşterilere kapı aralamaktadır. Hele ERP Sistemleri gibi başlangıçta soyut olan bir kavramın somutlaşmış şekilde yakın komşu işletmede görülen örneği iş bağlantısını kolaylaştırmaktadır.

Piyasayı doğru okuyan her zaman kazançlı çıkacaktır. Piyasayı okumanın yoluda gereken araştırmaları yapmaktır.

Etiket(ler): .Yer işareti koy Kalıcı Bağlantı.

Bir cevap yazın