ERP HABERLERİ

Please follow and like us:

Pakpen sessiz sedasız SAP ile anlaşmış. Neden sessiz sedasız; diğer yazılım şirketleri ile görüşmeleri olsa haberimiz olurdu. Biz firmayı izliyorduk ve bu kadar büyük bir firma erp yazılımı ile idare edilmeli düşüncesindeydik, dün üniversite ziyaretimizde de konu gündeme gelmişti. Toplantılarımız sırasında diğer erp yazılımı kullanmayan büyük firmaları değerlendirdiğimiz gibi Pakpen üzerine de zaman zaman konuşmuşuzdur. Muhasebe programlarıyla bu firmaların nasıl yönetildiği ayrı bir yazı konusudur.

Konya’da yazılım satılmaz, büyük bütçeli iş yapılmaz diyenlere bu büyük ölçekli satış güzel bir örnek. Konya’da yatırım yapan yazılm firması kazanır. Kimi firma da yatırım yapmasada adı ile kazanır. Umudumuz başarılı bir proje olur da diğer firmalara da örnek olur. Kurumsal Kaynak Planlamasında yapılan bu anlaşma Konya için yeni bir ivme olur.

Bizim bu konudan hareketle tavsiyemiz: Bir kaç firmadan teklif alınmalı. Kendi sektörümüzde varsa başarılı uygulamalar incelenmeli. ERP sürecinin en önemli anı karar aşamasıdır. Bu nedenle karar vermeden önce ince elenip sık dokunmalı ve doğru karar verilmelidir. Yanlış kararlar hem yazılım sektörünü hem de işletmeleri fazlasıyla etkilemektedir.

Pakpen SAP’yi seçti
Pakpen, 5 merkez bölgesi ve 1200’e yakın bayisini SAP Kurumsal Kaynak Planlama çözümü ile yönetecek. Proje Anadolu Grubu’na ait Anadolu Bilişim Hizmetleri danışmanlığında gerçekleştirilecek.

Istanbul – Eylül 05, 2008 – Proje kapsamında; İstanbul, Konya, Ankara, İzmir ve Antalya Bölge Müdürlükleri ile 1200’e yakın Pakpen bayisi SAP ERP çözümü ile tek bir platformda bir araya gelecek. 3 fazda tamamlanacak proje sayesinde IBG Pakplastik A.Ş., Pakpen A.Ş. ve Pakpen Dış Ticaret A.Ş. şirketlerinde, Pakpen bölge müdürlükleri ve bayilerinde SAP ERP ve BW/BI modüllerinin uygulanması tamamlanacak. Tamamlanan her bir faz ile operasyonel faaliyetlerin verimliliğinin artırılması amaçlanıyor.

Birinci faz kapsamında; Malzeme Yönetimi (MM), Satış Dağıtım (SD), Finansal Muhasebe (FI), Nakit Yönetimi (FI-CM), Masraf Yeri Muhasebesi (CO-CCA), Kar Merkezi Muhasebesi (CO-PCA), Duran Varlık Yönetimi (AA), Personel Yönetimi (HR-PA), Bordro (HR-PY) ve barkod entegrasyonu bulunuyor. İkinci faz kapsamında; Üretim Planlama (PP), Ürün Maliyeti (CC-PC), Malzeme Defteri (CO-ML), Kalite Yönetimi (QM), Bakım Onarım (PM), Karlılık Analizi (CO-PA) ve sahadan veri toplama modülleri; üçüncü fazda ise Veri Ambarı (BW), Konsolidasyon (SEM-BCS), Bütçe Planlama Simülasyon (SEM-BPS) ile portal ve bayi entegrasyonu bulunuyor.

SAP uygulaması ile operasyonel faaliyetleri sağlıklı bir şekilde yürütmeyi, kontrol altına almayı ve operasyonel verimliliği arttırmayı amaçlayan Pakpen, bu sayede iş süreçlerinde de bir standardizasyon sağlamayı hedefliyor.

Etiket(ler): .Yer işareti koy Kalıcı Bağlantı.

ERP HABERLERİ için 2 cevap

  1. EDİTÖR diyorki:

    erpgrubu’na üye olduğunuza göre nereye yazacağınızı öğrenmişsiniz. ERP konusunda çalışan firmalar bu işe başladıklarında c# olmadığı için bu alt yapı kullanılmamış. Bundan sonra bu işe başlayanlar bugünün en iyi dili ne ise onunla yola devam edeceklerdir. Bizim projemizde uzun soluklu bir çalışma. Hızlanması için güçlü bir finansman gerekir.
    Bu proje bir ufuk vermek adınada önemlidir. Biz veya bir başkası yazılım konusunda son trendleri izleyerek yola çıkmalıdır. Türkiye dünyanın yazılım üssü olacaktır; biraz altyapı eksiğimiz var. Pardus bizce güzel bir çıkıştır ve devamı getirilmelidir.
    Yazılım sektörü en az yatırımla en çok katma değer getiren sektördür ve yerinde duramayanların yapabileceği yegane iştir.

  2. C# ile ERP konusu….

    Gerçektende bende C# ile yazılmış bir program görmedim. GEnellikler delphi ile yazmışlar. C# ile ilgili projenize gönülden destek veriyorum. İnşallah başarıyla sonuçlanır.(Nereye yazacağımı bilemediğim için en kestirmeden direk olarak buraya yazdım. )

Bir cevap yazın