BİZİM FARKIMIZ

Please follow and like us:

Konya’nın en önde gelen yöneticisi ile 1994 yılından beri düzenli olarak görüşürüz. Dile kolay tam 14 yıl. Ben henüz 20 yaşında idim, o ise Konya’nın en önde gelen kuruluşunun ikinci adamıydı. İlk görüşmemizde kapıdaki görevli kiminle görüşeceksin dediğinde en yetkili kim ise onunla görüşmek istediğimi söylemiştim. Ve şu anda bile bir kaç kademe sonra açılan kapı o zaman hemen açılmıştı. Ben düşüncelerimi anlattım, o dinledi ve kendi fikirlerini söyledi. Konya’ya yerleşene kadar en az yılda bir kez görüşüp ticaret, yönetim, ekonomi vb. konularda durum değerlendirmesi yapardık. Konya’ya yerleştikten sonra daha sık görüşmeye başladık, şimdilerde ise ayda bir değerlendirme toplantısı yapıyoruz.

O’nun fikirleri benim için fazlasıyla önemli sizler içinde önemli olacağını düşündüğüm için bu sitede paylaşacağım. Deneyim ve aklı selim bakış açısı bir çok görünmeyene ışık tutar.

ERPUZMANI.com sitesinin amacı da internette tarandığında kolay bulunabilecek “ERP” konusunda kuru bilgiler vermek yerine sıcak yaşanmış bilgileri paylaşmaktır. Bu sıcaklık kişiyi yetiştirir, sohbet havasında en ciddi konuları anlatabilme becerisi bence özel bir durum. Tabii ki diğer bilgiler de okunulacak öğrenilecek, onları anlatan yeterince kaynak var. Biz farklı olana talibiz ve ancak farklı olanlar değişimi getirebilir.

Konuşmalarımız aşağıdaki başlıklar etrafında dolaştı:

-Kriz akıllarımızda ve paranın korkaklığında saklı…
-İşletme sermayesine kârından belli bir miktar ayır.
-Öz sermayen kadar açıl.
-Bankalar iyi gün dostu kara gün düşmanıdır.
-2009 yılı ayakta kalan meyvesini toplar.
-2001’den ders çıkarmamış olanlar 2010 yılını görmekte zorlanabilirler.

Etiket(ler): , , , .Yer işareti koy Kalıcı Bağlantı.

Bir cevap yazın