ERP PROJESİ SATIŞ DANIŞMANLIĞI

Please follow and like us:

ERP proje danışmanlık hizmeti denildiğinde ilk akla gelen ve daha çok gündemde olan uygulama danışmanlığıdır. Uygulama danışmanlığının kalitesi özellikle bir alanda ve bir yazılım üzerine yapılan çalışmalar sayesinde artar. Satış Danışmalığı ise uygulama danışmanlığının aksine bir alanda ve bir yazılıma bağlı kaldığı sürece çalışma alanını daraltmış olur.

ERP Proje Uygulama Danışmanlığı veren şirket, elindeki projenin hizmet verdiği işletmeye uygun olmasından daha öncelikli olarak o projeyi kabul ettirerek, hemen çalışmaya başlamak ister. En iyi çözüm kendi elindeki projedir ve çare üretemeyeceği problem yoktur. Bu yaklaşım tarzı belli sınırlılıkları da beraberinde getirmiş olur.

ERP Proje Satış Danışmanlığı hizmeti veren şirket ise bağımsız çalışma zemininde hareket ediyorsa ilk hedefi hangi proje olması gerektiğinden çok, işletmeye uygun proje hangisidir, bu konuya kafa yormaya çalışır. İşletmede yapılan kurum analizi çalışmaları sonunda oluşan şablona uygun ölçekte olan ERP Proje üreticileri ile irtibata geçerek demo çalışmalarını yönlendirir. ERP Proje üreticilerinin aynı veya yakın sektörlerdeki uygulamalarını işletme yöneticileri ile ziyaret eder. Kurumun karar vericileri ile ortak çalışma sonucu ölçülebilir kriterlere göre en uygun proje seçilir.

Bağımsız satış danışmanı için anlaşma yapılan yazılım firmasının hangisi olduğu önemli değildir. Genelde tüm yazılım firmaları satış süreci için eşit oranlarda bütçe ayırırlar. Satış Danışmanı için hizmetinin karşılığını A veya B firmasından alması önemli değildir. Fakat uygulama danışmanı veya yazılım şirketinin kendi satış personeli elindeki projesini kabul ettiremezse işi kaçırmış olacaktır ve bu onun için kendince bir başarısızlıktır. İki yaklaşım tarzı arasındaki fark sadece bu konudan bile anlaşılabilir. Bağımsız satış danışmanı her türlü sonuçta başarılı olurken, uygulama danışmanı kendi projesi dışında başarısızdır.

Zamanla kurumsal bilinçlenme artığında bu konular daha da netleşecek, bağımsız satış danışmanlarının sayısı artacak ve ERP Projelerinin başlangıcında ilk sözü onlar söyleyecekler. Bağımsız satış danışmanları aracılığıyla yapılan çalışmalar sayesinde hem projenin uygulanacağı kurumlar hem de onu üreten yazılım şirketleri kazanacak. Ayrıca işletmeleri yönetemeyen yetersiz erp projelerinin sayısı azalacaktır, böylece şirket sermayesi ve milli servette heba olmayacaktır.

İşletmesine uygun iş yönetim projesi arayan yetkililer proje seçim aşamasına daha fazla önem vermek zorundalar. Dönüşü büyük maliyetler getiren yolun geçeceği güzergahın belirlenmesi veya büyük bir binanın temeli ne kadar önemli ise erp proje satış sözleşmesini imzalayana kadar olan süreçte o kadar önemlidir.

Etiket(ler): .Yer işareti koy Kalıcı Bağlantı.

Bir cevap yazın