ERP YAZILIMLARINDA YENİ YAKLAŞIMLAR

Please follow and like us:

Elimize ulaşan ve Anadolu firmaları için önemsediğimiz basın bültenini yayınlıyoruz. Sizler için araştırmaya devam edeceğiz.

BASIN BÜLTENİ
Model ve Açılım’dan örnek işbirliği

Açılım Bilgisayar, Model Business Solutions’ın Anadil Çerçevesi uygulama geliştirme platformu ve açık kaynak kod yapısından faydalanarak, dağıtım sektörünün ihtiyaçlarını karşılayabilecek SDR (Satış Dağıtım Raporlama) uygulamasını geliştirdi. Aynı anda teknoloji, içerik ve deneyim aktarımının yapıldığı bu işbirliği, Türk yazılım sektöründe bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Türkiye’nin deneyimli yazılım firmalarından Açılım Bilgisayar, gıda dağıtım sektörüne yönelik nitelikli bir uygulama geliştirmek amacıyla Model Business Solutions ile stratejik bir işbirliğine imza attı. Genel amaçlı bir ticari yazılım paketi geliştirmek yerine dikey bir sektör belirleyip bu alana özel bir yazılım paketi geliştirmeye yönelen Açılım, en iyi bildiği ve ciddi bir proje deneyimine sahip olduğu dağıtım yönetimi sektörüne özel bir uygulama geliştirmeye karar verdi. Yazılacak uygulama için teknik araştırma yapmaya başlayan Açılım, Model Business Solutions’ın Anadil Çerçevesi uygulama geliştirme platformu ve açık kaynak kod yapısından faydalanarak, dağıtım sektörünün ihtiyaçlarını tamamen karşılayabilecek SDR (Satış Dağıtım Raporlama) uygulamasını geliştirdi.

Model Business Solutions Genel Müdürü Atila Zeybek, Model-Açılım işbirliğini şöyle değerlendiriyor: “Bu işbirliğiyle, ana üretici ve iş ortağı ilişkisi çerçevesinde, iş ortağının kendisinin belirlediği bir hedef sektöre yine kendisine ait bir ürün ortaya koymasını hedefledik. Üretici bir firmanın iş ortağına herhangi bir teknolojik bilgi kısıtlaması olmadan aynı anda teknoloji, içerik ve deneyim aktardığı bu işbirliğinin, Türkiye’de başka bir örneği bulunmuyor. Bu yönüyle işbirliğimiz, Türk yazılım sektöründe bir ilk olma özelliğini taşıyor. Model, iş ortaklarının da en az kendi projelerinin büyüklüğündeki projelere imza atmalarını hedefliyor. Bu işbirliğinin Anadolu’daki yazılım firmaları için de bir örnek oluşturacağına inanıyoruz.”

Açılım Bilgisayar Genel Müdürü Murat Develi ise işbirliği hakkında şunları söylüyor: “Bu işbirliğiyle, hem teknolojik, hem de fonksiyonel altyapısı çok güçlü, büyük ölçüde hazır bir ürün ile işe başlayarak zaman ve maliyet avantajı sağladık. Ayrıca, ortaya çıkacak ürün konusunda söz sahibi olduk. Açılım yazılım ekibi, bugün farklı sektörlerde Model’den tamamen bağımsız olarak ürün geliştirebilir ve pazarlayabilir bir noktada bulunuyor. Arkasında güçlü bir destek olması, Açılım’a zorlu proje fikirleri üretme cesareti veriyor.”

Uzmanlıkların dayanışması
Model, tamamen kendisinin geliştirdiği Anadil Çerçevesi isimli uygulama geliştirme platformunu Açılım’ın kullanımına sundu. Açılım, açık kaynak kodlu bir teknoloji olması nedeniyle, Anadil Çerçevesi’nin var olan kodlarına ekleme yapabilir ve yeni projeler üretebilir hale geldi. Model, Açılım yazılım ekibine, Anadil Çerçevesi yazılım geliştirme eğitimi ile fonksiyon eğitimleri de verdi.

Açılım’ın Anadil Çerçevesi’ni kullanarak geliştirdiği SDR programı, bugün Kılıçlar Gıda, Aktar Gıda ve Çizmeci Time’ın distribütörlerinde başarıyla uygulanıyor. Ayrıca el terminali ve dizüstü bilgisayarlarda çalışan SDR Mobil modülü de devreye alındı. Ayrıca adı ileride açıklanacak olan büyük bir holding, distribütörlerinde kullanılmak üzere SDR ürününde karar kıldı. SDR kullanan distribütörlerle, internet tabanlı B2B altyapısı sayesinde elektronik ortamda satış ve stok bilgilerinin yanı sıra yeni çıkan ürün bilgileri de paylaşılabiliyor.

Açılım Bilgisayar hakkında
2003 yılında kurulan Açılım Bilgisayar’ın ekibi, Türkiye’de dağıtım sektörüne yönelik yazılımlar geliştiren firmalarda proje yönetimi deneyimine sahip bulunuyor. Müşterilerine proje yönetimi, eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunan Açılım, müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda işletmeye özel uygulamalar geliştirebildiği gibi eğitim ve seminerler de düzenleyebiliyor. Açılım, projelerinde SDR ve Enterprise Model ERP çözümlerinden yararlanıyor.

Başta dağıtım sektörü olmak üzere ticari kurumların her türlü yazılım ihtiyacına yanıt verecek şekilde tasarlanmış olan SDR, tedarik zinciri yönetimi, finansal yönetim, müşteri ilişkileri yönetimi, sevkıyat planı, ziyaret planı, promosyon kampanya, barkodlu depo otomasyonu, sahada sıcak satış ve soğuk satış operasyonlarının etkin yönetimine izin veren el terminali uygulaması ile, dağıtım sektöründe faaliyet gösteren firmaların iş ihtiyaçlarına özelleştirilmiş komple bir çözüm sunuyor.

Model Business Solutions, [www.mbi.com.tr]  verimlilik ve rekabet gücünü artıran, kurumsal seviyede, esnek iş uygulamaları sunmaktadır. Ticari faaliyetlerinin yanı sıra Ar-Ge’ye yatırım yapmaya da önem veren Model, Türkiye’nin ilk ve tek yerli, açık kaynak kodlu iş uygulamaları geliştirme platformu olan Always Framework’ün sahibidir. Çeşitli yatay ve dikey sektörlerden firmaların tercihi olmuş kendi çözümlerinin yanı sıra dünyanın önde gelen teknoloji firmalarıyla kurduğu iş ortaklıklarıyla, tam entegre ve kapsamlı çözümleri anahtar teslimi sağlamaktadır. Üretim, finans, dağıtım, perakende, tekstil, inşaat, kiralama ve hizmet başta olmak üzere farklı sektörlerde deneyimli olan Model, CRM’den ERP’ye, uygun maliyetli ve uyarlanabilir çözümler sunmaktadır.

Etiket(ler): .Yer işareti koy Kalıcı Bağlantı.

Bir cevap yazın